KOZCAĞIZ -- CHaT -- SoHBeT 74,5 BARTIN SOHBET BİLGİ PAYLAŞIMI

KOZCAGIZ CHAT ÜYE OLMANIZ GEREKMEKTEDİR....
ÜYE OLUN VE SOHBETE KATILIN

...HOŞGELDİNİZ...

ÜYE OLARAK FORUMLARIMIZDAN YARARLANABİLİR VE SOHBETE KATILABİLİRSİNİZ....
KESİNLİKLE ÜCRETSİZ...KESİNLİKLE ÜCRETSİZ...KESİNLİKLE ÜCRETSİZ...
::::....YÖNETİM....::::

Join the forum, it's quick and easy

KOZCAĞIZ -- CHaT -- SoHBeT 74,5 BARTIN SOHBET BİLGİ PAYLAŞIMI

KOZCAGIZ CHAT ÜYE OLMANIZ GEREKMEKTEDİR....
ÜYE OLUN VE SOHBETE KATILIN

...HOŞGELDİNİZ...

ÜYE OLARAK FORUMLARIMIZDAN YARARLANABİLİR VE SOHBETE KATILABİLİRSİNİZ....
KESİNLİKLE ÜCRETSİZ...KESİNLİKLE ÜCRETSİZ...KESİNLİKLE ÜCRETSİZ...
::::....YÖNETİM....::::

KOZCAĞIZ -- CHaT -- SoHBeT 74,5 BARTIN SOHBET BİLGİ PAYLAŞIMI

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KoZCaĞıZ CHaT KOZCAĞIZI TANIYALIM İŞ REHBERİ --- HOŞ GELDİNİZ !!!

En son konular

» İLKER TİCARET NAKLİYAT
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Ağus. 26, 2024 9:52 am tarafından XKaraKoRsANX

» İLKER TİCARET
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Ağus. 26, 2024 9:48 am tarafından XKaraKoRsANX

» PİRİ REİS HARİTASİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Ağus. 24, 2024 11:09 am tarafından XKaraKoRsANX

» HİRA HAC UMRE malzemeleri
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyCuma Eyl. 09, 2016 10:25 pm tarafından XKaraKoRsANX

» Hayvanlar Alemi Konu Anlatımı ve Ders Notu (Tamamı)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyÇarş. Eyl. 07, 2016 2:22 am tarafından XKaraKoRsANX

» HAYVANLAR ALEMİNİN SINIFLANDIRILMASI
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyÇarş. Eyl. 07, 2016 2:19 am tarafından XKaraKoRsANX

» CANLILARIN SINIFLANDIRLMASI VE HANYANLAR ALEMİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyÇarş. Eyl. 07, 2016 2:10 am tarafından XKaraKoRsANX

» HAYVANLAR ALEMİ SUNUM
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptySalı Eyl. 06, 2016 12:20 am tarafından XKaraKoRsANX

» HAYVANLAR HAKKINDA BİLİNMEYENLER
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 11:56 pm tarafından XKaraKoRsANX

» KÖPEKLER HAKKINDA BİLGİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 11:53 pm tarafından XKaraKoRsANX

» AKVARYUM BALIKLARI
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 11:51 pm tarafından XKaraKoRsANX

» BARTINI TANIYALIM
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 2:00 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN ÇİFTETELLİ (SÖM SÖM YARİM)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:46 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN ÇİFTETELLİ-2
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:45 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN ÇİFTETELLİ-1
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:43 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN ÇİFTETELLİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:41 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN' LICA GELİN KAYNANA ATIŞMASI ;)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:37 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN YÖRESEL TÜRKÜLERİ DİNLE TRTFM SUNUMUYLA
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:35 am tarafından XKaraKoRsANX

» BARTIN'da YÖRESEL KOSTÜM
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:26 am tarafından XKaraKoRsANX

» MUTFAKTA PRATİKLER
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:06 am tarafından XKaraKoRsANX

» TASARRUF İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:04 am tarafından XKaraKoRsANX

» LEKELERİ NASIL ÇIKARIRIZ?
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 1:02 am tarafından XKaraKoRsANX

» SOHBET CHATBOX KURALLARI OKUMAK ZORUNLUDUR...
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:40 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (Y-Z)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:23 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (T-U-V)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:22 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (O-P-R)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:20 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (L-M-N)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:18 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (K)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:16 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (I-İ)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:15 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (G-H)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:13 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (F)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:12 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (E)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:11 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (D)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:10 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (C-Ç)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:08 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (B)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:07 am tarafından XKaraKoRsANX

» ŞİFALI BİTKİLER (A)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Eyl. 05, 2016 12:05 am tarafından XKaraKoRsANX

» Salep Faydaları – Sahlep Orkidesi Yetiştiriciliği
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 3:09 am tarafından C aNe R --74

» OSMANLI TUĞRASI
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 2:27 am tarafından XKaraKoRsANX

» İSTANBUL'UN FETHİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 2:18 am tarafından XKaraKoRsANX

» BALKAN HARBİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 2:16 am tarafından XKaraKoRsANX

» İSTİKLAL HARBİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 2:14 am tarafından XKaraKoRsANX

» ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 2:09 am tarafından XKaraKoRsANX

» TÜRK NEDİR_? ATATÜRK'ÜN CEVABI
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 2:03 am tarafından XKaraKoRsANX

» ATATÜRK'TE BİLİM,FEN KAVRAMLARI VE ÇAĞDAŞLAŞMA
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 1:58 am tarafından XKaraKoRsANX

» ATATÜRK'ÜN VASİYETİ
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 1:51 am tarafından XKaraKoRsANX

» TÜRK BAYRAĞI KANUNU
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 1:39 am tarafından XKaraKoRsANX

» OSMANLI PADİŞAHLARI
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyC.tesi Eyl. 03, 2016 1:34 am tarafından XKaraKoRsANX

» Ece Seçkin-ADEYYO
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyCuma Eyl. 02, 2016 3:44 pm tarafından XKaraKoRsANX

» Bengü-SİĞAMIYORUM
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyCuma Eyl. 02, 2016 3:34 pm tarafından XKaraKoRsANX

» MEAL HATİM DİNLE
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPerş. Eyl. 01, 2016 1:07 am tarafından XKaraKoRsANX

» MEALLİ HATİM DİNLE
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPerş. Eyl. 01, 2016 12:53 am tarafından XKaraKoRsANX

» MEAL DİNLE
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPerş. Eyl. 01, 2016 12:47 am tarafından XKaraKoRsANX

» HADİS DİNLE
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPerş. Eyl. 01, 2016 12:44 am tarafından XKaraKoRsANX

» GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN ÜYE OLMALISINIZ...
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptySalı Ağus. 30, 2016 12:37 am tarafından C aNe R --74

» YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ)
YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) EmptyPtsi Ağus. 29, 2016 11:51 pm tarafından XKaraKoRsANX

Galeri


YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Empty

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 185 mesaj attılar bunda 166 konu

Toplam 43 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: Antridote

GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN ÜYE OLMALISINIZ...

Salı Ağus. 30, 2016 12:31 am tarafından C aNe R --74

SİTEMİZE GİRİŞ YAPABİLMENİZ İÇİN ÖNCE Kayıt Ol BUTONUNA TIKLAYARAK ÜYE OLUYORUZ...



EĞER ÜYE OLMUŞSANIZ Giriş Yap BUTONUNA TIKLIYORUZ VE GİRİŞ YAPIYORUZ...


Anahtar-kelime


2 posters

    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ)

    C aNe R --74
    C aNe R --74
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 86
    Kayıt tarihi : 20/03/12

    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Empty YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ)

    Mesaj  C aNe R --74 Ptsi Ağus. 29, 2016 11:01 pm

    Amasra Salatası Tarifi








    Amasra da, kokusunu hissettiğiniz her balık sofrasında, adetten ya da damak tadından olsa gerek o meşhur Amasra Salatası olmadan yemeğe başlanmaz.

    Kimine göre adını aldığı Kraliçe Amastrisden, kimine göre de Osmanlıdan devralınmış bu gelenek.

    Amasra Salatasına meşhur dedirten en önemli unsur tabii ki lezzeti Sonra, göze hitap eden sunumu En az 20 çeşit malzeme ile yapılan salataya lezzeti veren ise; malzemelerin ölçüsü ve hazırlanış biçimine gösterilen özende saklı...
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Amasra-salatasi-63


     Beyaz Baklava Tarifi





    BEYAZ BAKLAVA
    Malzemeler
    3 yumurta
    2 su bardağı su
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Yarım çay bardağı sirke
    2 paket kabartma tozu
    4 paket margarin
    Şerbeti İçin
    3 kg şeker
    3 lt su
    İç Harcı İçin
    Ceviz
    Yapılışı
    Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur. 45 46 adet çıkan peziler tek tek açılır. Açılan hamurlar tek tek tepsiye yerleştirilir. Her katın arasına eritilmiş margarin ile ceviz dökülür. Önceden ısıtılmamış davul fırına koyulan baklava 10 15 dakika kabarana kadar pişirilir. Fırının kapağı açılıp tepsinin altına kerpiç koyulur. Tepsi ara ara çevrilerek baklava 3 saatte pişirilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Beyaz-baklava-257


    Delioğlan Sarığı Tarifi







    DELİOĞLAN SARIĞI
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    3 yumurta
    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    3 yemek kaşığı su
    250 gram tereyağı
    Şerbeti İçin
    1 kg şeker
    1 kg su Yarım limon
    Hamuru Açmak İçin
    1 paket nişasta
    Üzeri İçin
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı eritilmiş tereyağı
    Yapılışı
    Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur cevizden biraz büyük pezilere ( pazı-parça) ayrılır. Hamur 20 dk dinlendirilir. Dinlendirilen peziler oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açılır. Açılan yufkalar parmakların yardımıyla iteklenerek bir araya toplanır. Yuvarlak şekilde yağlanan tepsiye yerleştirilir. Diğer pezilere de aynı işlem uygulanarak tepsinin geri kalan kısımları doldurulur. Tepsinin üzerine eritilen tereyağı ve sıvıyağ dökülür. 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir. Şerbeti için gerekli malzemeler ayrı bir kapta 5 dk kaynatılır. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Arzuya göre üzerine ceviz dökülerek servi
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Delioglan-sarigi-502


     Döşemeli Mancar Tarifi







    Malzemeler
    2 kök ( kg ) mancar ( kara lahana )
    Yarım su bardağı bulgur
    Yarım su bardağı pirinç
    Yarım su bardağı mısır tarhanası ( kırılmış mısır )
    3 baş soğan
    2 adet kırmızı biber
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay kaşığı pulbiber
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    Tuz
    Su
    Üzeri İçin
    250 gr tereyağ, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 baş soğan, su
    Yapılışı
    Doğranan mancarlar kaynayan suyun içinde haşlanır ve süzülür. Mancar haricinde bütün malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Boş bir tencerenin içine bir sıra haşlanmış mancar, bir sıra hazırlanan karışım döşenir. Bu işlem üç kat ve karışım en üste gelecek şekilde yapılır. Daha sonra hazırlanan yağlı su yemeğin üstüne çıkacak şekilde dökülür. Suyu çekene kadar yemek kısık ateşte pişirilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Dosemeli-mancar-557


    Düğün Helvası Tarifi







    DÜĞÜN HELVASI ( UN HELVASI )
    Malzemeler
    Yarım kg mısır unu
    1 kg beyaz un
    Şerbeti İçin
    1 kg şeker
    4 su bardağı su
    Yapılışı
    Teflon tavada mısır unu ve beyaz un ayrı ayrı kavrulur. Kavrulan unlar bir kaba alınarak karıştırılır. Ayrı bir kapta hazırlanan şerbet ılıdıktan sonra unlara yavaş yavaş dökülür ve karıştırılır. Elle yoğrularak ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilir.
    NOT: Bartın düğünlerinde Perşembe günleri Helva Karması adı verilen bir eğlencede yapılıp dağıtılırdı.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Dugun-helvasi-581


     Gelin Teli Tarifi







    GELİN TELİ
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    3 yumurta
    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    3 yemek kaşığı su
    250 gram tereyağı
    Şerbeti İçin
    1 kg şeker
    1 kg su Yarım limon
    Hamuru Açmak İçin
    1 paket nişasta
    Üzeri İçin
    2 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı eritilmiş tereyağı
    Harcı İçin
    Ceviz
    Yapılışı
    Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur ve kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur cevizden biraz büyük olacak şekilde pezilere ( pazı-parça) ayrılır. Oklava yardımıyla peziler nişasta ile büyük yufkalar halinde açılır. Açılan yufka oklavaya sarılır ve sarılan yufka iki ucundan orta kısma doğru büzdürülür.
    Temiz bir bezin üzerine büzgü açılmadan oklavadan çıkarılır. Diğer pezilere de aynı işlem uygulanır. Yufkalar biraz kurumaya bırakılır. Bir yufkanın üzerine ceviz serpilir. Diğer yufka ile üzeri örtülür. Tekrar ceviz serpilir. Yufkalar, açılan yönün tersine rulo halinde sarılır. Rulolar parçalara ayrılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Bütün işlem bittikten sonra üzerine tereyağı ve sıvıyağ dökülür. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. 20 dakika piştikten sonra fırının kapağı açılarak 2, 2 buçuk saat daha pişirilir. Bu arada fırının derecesi 150 dereceye düşürülür. Tatlı, fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya izin verilmeden üzerine soğuk şerbet dökülür.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Gelin-teli-760


    Gıcır Tarifi







    GICIR
    Malzemeler
    7 bağ gıcır
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    3 soğan
    1 baş sarımsak
    1 yumurta
    5-6 adet yeşil biber
    Tuz
    Pul biber

    Yapılışı

    Yıkanan gıcırlar doğranır ve haşlanır. Sıvıyağda soğan, biber, sarımsak kavrulur. Haşlanan gıcırlar soğanlı karışıma ilave edilir. Karışım biraz daha kavrulduktan sonra tuzu ile pul biberi de ilave ettikten sonra ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar dökülür. Yemek piştikten sonra ocaktan alınır ve servis edilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Gicir-778


    Halışka Tarifi







    Bartın mutfağında, ailenin ekonomik anlamda aile bütçesinin kısıtlı olduğu dönemlerde yapılıp, tüketilen bir tatlıdır. Halışka tatlısı iki farklı şekilde yapılmaktadır. Abdipaşa ilçesinde sütlü yenilirken Ulus ilçesinde pekmez ve tereyağı dökülerek yenmektedir. Bu iki farklı yapım Bartın halkı tarafından yaygın olarak bilinmektedir. Bartın ilinin Ulus ilçesinde halışkaya malak çorbası da denildiği tespit edilmiştir.

    MALZEMELER VE YAPILIŞI (ABDİPAŞA USULÜ)

    3 -4 su bardağı un
    1 kg su
    250 gr tereyağı
    1 lt süt

    Un, su ile karıştırılır. Karışım lapa kıvamını aldıktan sonra kaşık kaşık tepsiye alınır. Soğuyan karışımın üzerine, içine eritilmiş tereyağı konulan süt dökülür. Sıcak servis edilir.

    MALZEMELER VE YAPILIŞI (ULUS USULÜ)

    1,5 lt su
    500 gr mısır unu
    250 gr tereyağ
    250 gr pekmez
    300 gr toz şeker
    Tuz

    Kaynayan suya tuz ve mısır unu yavaş yavaş çırpılarak eklenir. Karışım kaynadıktan sonra 5 dk çırparak pişmesi beklenir. Şeker serpilmiş tepsinin içine suya batırılan kaşıkla tepsiye alınır. Üzerine toz şeker serpilir. Önce pekmez sonra eritilen tereyağı dökülür.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Haliska-828


    İncir Dondurması Tarifi








    İNCİR ( YEMİŞ ) DONDURMASI

    Malzemeler

    Yarım kg kuru incir
    1 lt süt
    Su

    Yapılışı

    İncirler küçük küçük doğranıp, yıkanıp bir tencereye alınır. İncirin üstüne çıkacak kadar su koyulur ve pişirilir. İncir ballaşana kadar (suyunu çekene kadar) pişirilir. Pişen incirler tabakların ortasına koyulur. Soğuk süt incirin üstüne geçmeyecek kadar boşaltılır. Tabaktaki incirler ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını alıncaya kadar incirler pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Incir-dondurmasi-985


    Kabak Tatlısı Böreği Tarifi




    KABAK TATLISI (BÖREĞİ )
    Malzemeler
    1 kg yufka
    1 kg bal kabağı
    1 kase şeker
    1 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti İçin
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su

    Yapılışı

    Kabaklar rendelenir. Yağlanan yufkaların içine kabak döşenir ve şeker serpilir. kabak koyulan yufkalar rulo halinde sarılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar yağlanan tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Fırında pişirilir. Hazırlanan şerbet ılındıktan sonra fırından çıkarılıp soğuyan tatlının üzerine dökülür.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Kabak-tatlisi-boregi-1047


    Kaha Tatlısı Tarifi




    Malzemeler
    (Hamuru İçin)
    2 yumurta
    1 kahve fincan sıvıyağı
    2 kahve fincan süt
    1 yemek kaşığı sirke
    Aldığı kadar un
    1 tutam tuz

    (Şerbeti İçin)
    2 su bardağı şeker
    2,5 su bardağı su

    Yapılışı

    Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılıp çırpılır. Aldığı kadar un eklendikten sonra yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. Arasına nişasta unu serpilir. İnce bir şekilde açılan hamur oklavaya dolanır. Oklavadan çıkarılır. Tane tane kesilir. Kesilen hamurlar kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencerede hazırlanan şerbet soğuduktan sonra tatlıların üzerine boşaltılır.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Kaha-tatlisi-1085


     Kaşık Helvası Tarifi







    KAŞIK HELVASI
    Malzemeler
    1 paket margarin
    3 su bardağı un
    1 su bardağı iri dövülmüş fındık
    2 paket (250 gr) pudra şekeri

    Yapılışı
    1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Kasik-helvasi-1130


    Lokma Gabartma Tarifi







    LOKMA (KABARTMA)
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 adet yumurta
    2 su bardağı süt
    4 su bardağı su
    1 paket yaş maya
    Tuz
    Aldığı kadar un
    Kızartmak İçin
    2 lt sıvıyağ

    Yapılışı
    Hamuru için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Mayalanması için 1 saat bekletilir. Hamur küçük parçalar halinde kaşıkla alınarak kızan sıvıyağın içine atılır. Kızaran hamurlar sıvıyağdan çıkarılır ve servis edilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Lokma-gabartma-139



    MANCAR DOLMASI
    Malzemeler
    Yarım kg mancar (karalahana)
    İç Harcı İçin
    3 su bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı salça
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Yarım bağ maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Nane
    Pul biber
    Yapılışı
    Mancarlar (karalahana) suda haşlanır. İç malzemesi için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Mancarların içine bir miktar koyulur ve sarılır. Sarılan mancarlar tencereye dizilir. Mancarların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Mancar-dolmasi-171




     Maydanoz Köftesi Tarifi








    Malzemeler

    1 kg kıyma
    1,5 bağ maydanoz
    1 su bardağı haşlanmış pirinç
    1 baş soğan
    4 dilim bayat ekmek
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    Karabiber, Nane, Tuz
    (Haşlama Suyu İçin)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 yemek kaşığı domates salçası
    Su

    Yapılışı

    1 su bardağı pirinç haşlanır. Soğan, kıyma, bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar karıştırılır.

    Un, haşlanan pirinç ve yumurta kıyma harcıyla karıştırılır. Yoğrulan harç misket büyüklüğünde yuvarlak haline getirilir. Kaynayan salçalı suya toplar atılır. 5 - 10 dk kaynatılır.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Maydanoz-koftesi-198


    Pirinçli Bartın Mantısı Tarifi




    PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 kg un
    2 yumurta
    Tuz
    Su
    Harcı İçin
    1 kg kıyma
    3 soğan
    1 su bardağı pirinç
    1 bağ maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tavuk suyu
    Yapılışı
    Hamur için gerekli olan bütün malzemeler yoğrulur.
    Sıvıyağ ve margarinin içine soğan, kıyma baharatlar eklenerek kavrulur. Pirinçle beraber su da ilave edilir. Harç suyunu çektikten sonra üzerine maydanoz eklenir.
    Hazırlanan mantının hamuru oklavayla açılır ve 3-4 cm büyüklüğünde kare kare kesilir. İçine harçtan bir miktar koyulur. Uçları birleştirilerek bohça şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilen mantılar fırında pişirilir. Pişen mantı fırından çıkarıldıktan sonra üzerine tavuk suyu dökülür ve mantının suyu çekmesi beklenir.
    Soğuyan mantı servis edilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Pirincli-bartin-mantisi-462


     Pumpum Çorbası Tarifi







    Mısır unuyla yapılan, yapımı kolay olan, özellikle dar gelirli ailelerin sofrasında yer alan fakat günümüzde eskisi kadar yapılmayan Bartın mutfağına özgü yemeklerden biri pumpum çorbasıdır.

    Malzemeler

    Yarım kg un, 250 gr tereyağ, 2 domates, Tuz, Su

    Üzeri İçin

    Kıtır ekmek, Kaşar Peyniri

    Yapılışı

    Tereyağ ile un kavrulur. Üzerine rendelenen domates ve ılık su ilave edildikten sonra kaynamaya bırakılır.

    Servis tabağına alındıktan sonra kıtır ekmek ve kaşar peyniri üzerine eklenerek servis yapılır.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Pumpum-corbasi-485


    Su Böreği Tarifi




    SU BÖREĞİ

    Malzemeler
    Hamuru İçin
    1 kg un
    7 adet yumurta
    1 yemek kaşığı tuz
    1,5 su bardağı su
    İç Harcı için
    1 su bardağı sıvıyağ
    Yarım kg tereyağ
    1 kg peynir
    1 demet maydanoz

    Yapılışı
    Hamur için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır ve yoğrulur. Hamur 5 dk dinlendirilir. 9 peziye ayrılır. Ayrı bir kapta iç harcı için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Parçalara bölünen pezilerden bir tanesi açılarak haşlanmadan yağlanan tepsiye yayılır. Bir tencerede içine tuz atılarak su kaynatılır. Açılan peziler suda haşlanır. Haşlanan yufkalar sıcak sudan alınıp soğuk suya atılır ve sudan çıkarılarak tepsiye yayılır. Her katın arasına hazırlanan iç harc yayılır. Üzerine kalan tereyağ dökülür. Kalan son pezi de haşlanmadan tepsinin üzerine serilir. Ocağın dört gözü açılarak her iki tarafı da pişirilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Su-boregi-619


    Tatlı Börek Tarifi







    TATLI BÖREK

    Malzemeler

    10 adet kuru yufka
    1 kg ceviz içi
    250 gr tereyağ
    250 gr sıvıyağ

    Şerbeti için

    2 kg şeker
    1,5 kg su

    Yapılışı

    Yufkalar önce ıslatılır. Teker teker tepsiye dizilen yufkaların her katına eritilen tereyağ ve ceviz dökülür ve fırına sürülür. Şerbeti de hazırlanıp soğuduktan sonra fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür. Soğuk servis edilir.

    NOT: Ölçüler kullanılan tepsiye göre azaltılabilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Tatli-borek-735


     Tavuklu Börek Tarifi



    Tweet



    Malzemeler
    4 adet kuru yufka
    3 su bardağı tavuk suyu
    1 tavuk

    Yapılışı
    Parçalara ayrılan (arzuya göre tüm) tavuk haşlanır. Haşlanan tavuğun suyu ile kuru yufkalar ıslatılır. Islatılan kuru yufkalardan bir tanesi yağlanılan tavaya yerleştirilir, iki tanesi parçalanarak tavaya dizilir. Tavaya dizilen yufkalar ocakta çevrilerek pişirilir. Servis tabağına alınan yufkaların üzerine tavuk parçaları yerleştirilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Tavuklu-borek-755


    Tirit Tarifi








    TİRİT
    Malzemeler
    2 adet kuru yufka
    1,5 lt tavuk suyu
    Yarım kg tavuk ciğeri
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Pul Biber
    Yapılışı
    Parçalara ayrılan yufkalar kaynayan tavuk suyunun içine atılır ve bir arada toplanır. Tabağa alınan yufkanın üzerine, ayrı bir kapta sıvıyağda kavrulup pul biber ile harmanlanan tavuk ciğeri dökülür.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Tirit-785


    Unlu Ispıt Dolması Tarifi








    UNLU ISPIT DOLMASI
    Malzemeler
    1 kg ıspıt yaprağı
    2 su bardağı mısır unu
    2 su bardağı beyaz un
    2 adet soğan
    Yeteri kadar su
    Tuz
    Nane
    Pul biber
    Karabiber
    Üzeri İçin
    1 adet soğan
    3 diş sarımsak
    3 adet domates
    Yapılışı
    Taze ıspıt yaprakları temizlendikten sonra haşlanır. Ayrı bir kapta un ve mısır unu su ile hamur haline getirilip yoğrulur. Ardından doğranan soğanlar ve baharatlar ilave edilir. Hazırlanan iç yaprağa konularak sarılır ve tencereye dizilir. Üzeri için hazırlanan sos dökülerek yeterince su konur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır. Piştikten sonra servis edilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Unlu-ispit-dolmasi-860


    Yumurtalı Ispıt Tarifi




    Malzemeler

    Yarım kg ıspıt, 3-4 adet kuru soğan, 3-4 adet yumurta, 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ , Tuz, Pulbiberi, Karabiber

    Yapılışı

    Ispıtlar yıkanıp, haşlanır ve süzülür. İnce ince doğranan kuru soğanlar sıvıyağında kavrulur. Pul biberi eklenir. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra haşlanan ıspıtlar ilave edilir. 5 dakika daha kavrulur. Üzerine yumurta kırılır. Tuzu ve karabiberi ilave edilir ve tekrar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis edilir.
    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Yumurtali-ispit-966
    XKaraKoRsANX
    XKaraKoRsANX
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 126
    Kayıt tarihi : 12/05/09
    Yaş : 30
    Nerden : KOZCAĞIZ

    YÖRESEL YEMEKLERİMİZ (TARİFLİ) Empty BARTIN'da YÖRESEL YEMEKLER

    Mesaj  XKaraKoRsANX Ptsi Ağus. 29, 2016 11:51 pm

    UNLU ISPIT DOLMASI  


    TİRİT 
    ikisinide yeni duydum  Sad Sad

      Forum Saati Perş. Kas. 21, 2024 7:46 am